Indul az időközi választáson Őcsény lemondott polgármestere

  • narancs.hu
  • 2017. december 11.

Belpol

Menekültbalhé ide vagy oda, ha hív a haza.

Időközi önkormányzati választást tartanak vasárnap Őcsényben, miután Fülöp János korábbi polgármester lemondott a falugyűlésen kitört menekültbalhé miatt.

Szomorú történet a kormánypropaganda kitűnő működéséről

Elutasítás, gyűlölködés, a polgármester pedig lemond. „Láttam a tévében, hogy külföldön miként viselkednek a migránsok, mindenkit megerőszakolnak” – mondja egy falubeli az újságíró kérdésére Őcsényben.

Az őcsényi eset híre bejárta az egész országot: a Szekszárd melletti település lakói a falugyűlésen félreérthetetlenül elutasították, hogy a településre a Migration Aid üdülni vigyen néhány Magyarországon legálisan tartózkodó menekült családot. Egy a Migration Aiddel együttműködő helybéli panzióst megfenyegették, a kocsija kerekét is kiszúrták.

Az őcsényiek tiltakozása alkalmából a miniszterelnök is elmondta véleményét, miszerint nagyon helyes, hogy határozottan, hangosan és érthetően fejezték ki a véleményüket.

A balhét követően a polgármester lemondott, ezzel a a kialakult feszült helyzet megoldását akarta segíteni. A helyiek meg rendesen aggódtak, mi lesz így a településsel Fülöp János nélkül.

Az MTI közlése szerint aligha kell aggódniuk az őcsényieknek: Fülöp János elindul az időközi választáson, így négy független jelölt közül választhat a hétvégén a 2045 szavazópolgár.

Figyelmébe ajánljuk