Deutsch Tamás: ennek a néppárti sagának a végére pontot kell tenni

  • narancs.hu
  • 2019. december 21.

Belpol

Az EP-képviselő szerint nem épp szívderítő látni, milyen álláspontokat képvisel az Európai Néppárt.

Heteken belül eldőlhet, milyen álláspontot alakít ki a Fidesz néppárti tagságával kapcsolatban, amelyet még márciusban függesztett fel a kormánypárti narratíva szerint maga a párt. Deutsch Tamás EP-képviselő a Hír TV Magyarország élőben című műsorában úgy fogalmazott, ennek a néppárti sagának a végére pontot kell tenni. Bár a politikus nem sugallt a jövőbeli döntésről semmit, véleménye szerint az EPP jelenleg nem olyan irányba halad, amely a Fidesznek megfelelő lenne.

Deutsch Tamás szerint az úgy korrekt és természetes, hogy ha már van az Európai Néppártnak egy új elnöke, Donald Tusk, aki ráadásul jelezte is, hogy a régi, személyes jó viszonyra tekintettel is szeretne a Fidesz néppárton belüli tagságának kérdéséről személyesen beszélni a Fidesz elnökével, a magyar miniszterelnökkel, akkor tárgyalnak a Fidesz néppárti helyzetéről.

Deutsch kiemelte, a Fidesz is látja, milyen álláspontokat képvisel a néppárt, és ezek szerinte nem szívderítők. Az európai parlamenti képviselő szerint egyértelműen eljött annak az ideje, hogy a jövő év elejére a Fidesz kialakítsa a maga álláspontját a néppárthoz való viszonyáról.

De hogy erre vajon konkrétan mikor kerül sor, azt Deutsch Tamás sem tudta még megmondani.

Neked ajánljuk