DK: a kormány leváltása után Budaházy György és társai visszakerülnek a börtönbe

  • narancs.hu
  • 2023. április 28.

Belpol

Ezt a Demokratikus Koalíció szóvivője jelentette ki pénteki sajtótájékoztatóján.

Barkóczi Balázs úgy fogalmazott: „hűséges fideszes pártkatonaként, Orbán Viktor parancsára” adott elnöki kegyelmet Novák Katalin köztársasági elnök a terrorizmusért jogerősen elítélt Budaházy Györgynek és „bandájának.”

Ezzel „Orbán Viktor olyan közveszélyes, szélsőjobboldali terroristákat szabadított rá újra Magyarországra”, akik rálőttek és Molotov-koktélokat dobtak baloldali politikusok házaira, szórakozóhelyekre, továbbá embereket vertek össze a nyílt utcán - mondta a képviselő.

Hozzátette, Budaházy György és a „többi elítélt terrorista szabadon engedésével Orbán Viktor újra politikai erőszakot zúdít Magyarországra utcáira.”

Budaházy tegnap kapott kegyelmet a pápa látogatásának ürügyén Novák Katalintól, este pedig lóháton nyargalt ki a váci börtönből.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk