DK: Dobrev Klára majd megemeli a béreket

  • narancs.hu
  • 2023. június 10.

Belpol

Az árnyékkormány ígérete.

A Demokratikus Koalíció a Népszavára hivatkozva azt közölte, hogy elmaradt a fizetésemelés a szociális és kulturális ágazatban, az önkormányzati tisztviselők bére sem nőtt, az érintettek 2019 óta hiába várnak. 

A DK ebből azt a következtetést vonja le, „hogy a kormányt nem érdeklik a magyarok, és az orbáni infláció okozta megélhetési válság. Amíg ez a kormány van hatalmon, addig csak az árak fognak emelkedni, a bérek és a nyugdíjak nem” – olvasható a párt szombat reggeli közleményében.

Nemes Gábor szakszervezeti és foglalkoztatási szakpolitikus azt írja, az árnyékkormány azért dolgozik, hogy letörje az inflációt, annak érdekében, hogy ne az árak nőjenek, hanem a bérek. A párt aláírásokat gyűjt tíz napon át országszerte az infláció ellen. Az akcióval szeretné megmutatni, hogy a magyaroknak elegük van az áremelésekből, az orbáni inflációból és az Orbán-rendszerből is.

 

A párt szerint a béreket már csak a Dobrev Klára vezette árnyékkormány fogja emelni.

A Magyar Nemzet – szintén a jövőbe látva – ugyanezen a reggelen arról ír, hogy az árnyékkormány ötlete kifullad, a DK az önkormányzati választásra fog koncentrálni, meggyengítik Karácsony Gergely főpolgármester pozícióit, „például egy Budapestért felelős árnyékminiszter megnevezésével”.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk