Felvette jutalmát Dézsi, jótékony célra költötte

  • narancs.hu
  • 2023. június 10.

Belpol

Győr polgármestere az 5,2 milliós bónusz nettóját egy rákgyógyítást segítő alapítványnak adta.

Felvette bruttó 5,2 milliós jubileumi jutalmát Dézsi Csaba András győri polgármester. A kormánypárti politikus a hvg.hu kérdésére  válaszolva beszélt arról, hogy miután egy szakvélemény megerősítette, jogosan illeti meg az a pénz, fel is vette.

Dézsi Csaba András számára tavaly ősszel ítélte meg a négyhavi fizetésének megfelelő összeget jutalomként a győri önkormányzat, azon az alapon, hogy 35 éve áll közszolgálati jogviszonyban. 1987 óta dolgozott a Petz Aladár kórházban mint közalkalmazott, 2020-tól pedig – ahogy Borkai Zsolt után polgármesterré választották – folytatódott ez a közszolgálati jogviszony. 

Amikor a jutalomról szó esett, a győri városházi ellenzéknek az volt a véleménye, hogy nem jogszerű ezt kiutalni a polgármesternek, a város nehéz gazdasági helyzetében nem is illene felvennie. Dézsi akkor azt nyilatkozta, „kellene a rossebnek az a pénz. Elég jól keresek, nem is én kértem ezt a pénzt, a jegyző nyújtja be automatikusan.” Arról is beszélt akkor, hogy adakozni szokott, egymillió forint alatt nem ad, és csak azt szokta kérni, nem mondják el, hogy tőle van a pénz.

Később Dézsi arra kérte a jegyzőt, független szakemberekből álló bizottság mondjon véleményt arról, jár-e neki az a pénz, és ha úgy ítélik meg, igen, felveszi.

A szakvélemény megerősítette, jár neki a jutalom.

A pénz nettó 3 millió forint, amelyet már korábban, a vita kirobbanása után átutalt annak az alapítványnak, amely a Semmelweis egyetem rákbetegeket kezelő klinikáját segíti. Azért azt az alapítványt választotta, mert abban az intézményben meggyógyították egy nagybeteg családtagját.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk