Dokumentum: eltűnt a híressé vált Aulich utcai lakás szerződése a Belváros irattárából!

  • Nagy Gergely Miklós
  • 2016.11.22 17:45

Belpol

A kerület jegyzője írásba adta, hogy a végül Rogán Antal kedvenc ügyvédjéhez került egykori önkormányzati lakás szerződése ma már nincs meg. Mutatjuk a levelet!

Októberben levelet kaptunk az V. kerületi önkormányzattól. Korábban azért fordultunk a kerülethez, mert szerettük volna kikérni az Aulich utca 3. szám alatti, harmadik emeleti lakás adásvételi szerződését. Az ingatlan ugyanis még Rogán Antal polgármestersége alatt, 2011-ben került Fürstner József fogorvoshoz, majd ezek után a Rogán Antal jobbkezének tartott Kertész Balázs cégébe apportálták, így ma Kertész vállalkozása az igen értékes ingatlan tulajdonosa. (Hogy kicsoda és mennyire fontos szereplő is Kertész, arról az Index nagyívű cikkéből tájékozódhat.)

A most csütörtökön megjelenő Magyar Narancsban részletesen foglalkozunk a lakással, most egyelőre csak a jegyző említett válaszát publikáljuk, amely tartalmazza azt a mondatot, mely szerint a kért szerződés az irattárban „nem található”. Íme a hivatalos levél, és benne a kulcsmondat, egyből az elején:

false

 

 

 

A csütörtökön megjelenő Magyar Narancsban más érdekes részlet mellett arról is olvashat majd, hogy jogilag milyen problémák is vannak azzal, ha egy korábbi önkormányzati vagyonelem, ez esetben egy ingatlan adásvételi szerződése egyszerűen csak úgy kámforrá válik. Törvény van rá ugyanis, hogy ez nem történhet meg – állítja jogi szakértőnk.

Nem mellékesen, az Aulich utca 3. szám alatti lakás kedvezménnyel lett Fürstner fogorvosé 2011-ben, és a Blikk korábbi cikke szerint ekkor már évek óta ismerték egymást Rogán Antallal. Megkérdeztük a minisztert, hogy volt-e jelentősége kapcsolatuknak abban, hogy Fürstner 25 százalék kedvezménnyel kapta meg az ingatlant, de a miniszter irodája csak ennyit reagált érdeklődésünkre: kérdéseinkkel forduljunk az önkormányzathoz.

Rogán kezében a híres táska

Rogán kezében a híres táska

Fotó: MTI

 

További részletek a csütörtöki Magyar Narancsban!

Neked ajánljuk

Velünk élő féltudás

  • Hernádi Elvira

Jó néhány éve már, hogy a Publius Hungaricus a féltudású magyar elit bűneit ecsetelte. Azóta felnőtt egy új generáció, az ország szellemi és politikai vezetése legalább az európai oktatás tisztes középmezőnyébe tartozó intézményekben kupálódhatott. 

Mielőtt eltűnik végleg

Alighanem két dolog jut eszébe mindenkinek a Roberto Baggio nevet hallva: az 1994-es vb-döntőben kihagyott legendás tizenegyes, illetve az élethosszig (tehát ma is) viselt, nem kevésbé legendás copf. Vagy lokni, varkocs, lófarok, akármi is lett légyen az a maestro tarkóján.

Kisujjgyak

  • - köves -

Ha meg kell csinálni a nagy melót, letudni az utolsó bulit, kirámolni a széfet, ami után nincsen több széf, csak a boldog öregkor Kansasben, Soderbergh a mi emberünk.

„Összeáll egy nagy egésszé”

  • Láng Dávid

A 10 éve alakult Verőköltő zenekar frontembere univerzális művész: szinte minden hangszeren játszik, festő szakon diplomázott, és húszéves sem volt, amikor a Magvető kiadta a verseskötetét.

Becsapódás

Az ünnepi vacsoráját elköltő pár, Helen (Lovas Rozi) és Danny (Lengyel Tamás) lakásá­ba berobban a csurom véres Liam (Molnár Áron), akiről hamar kiderül, hogy a feleség testvére.

Az együttélés lehetőségei

A hagyományosan kétévente megrendezett Velencei Építészeti Biennálé is megcsúszott a pandémia miatt, de május 22. óta a Giardini della Biennale parkját és az Arsenalét, azaz az egykori velencei hadihajógyár területét ismét építészek, művészek és látogatók lakják be, egészen november 21-ig.

Szervezett szervezetlenség

  • Áfra János

A kis méretű, mégis zavarba ejtően tartalmas, nehezen áttekinthető tárlat egy nemzetközi kiállítássorozat része, amely a Zürichi Egyetemen 2017 és 2020 között megvalósult kelet-európai performance-kutatás eredményeit hivatott bemutatni.

„Nem hezitált”

Szerb Antal éppen 120 éve született, és 80 éve, 1941-ben jelent meg eredetileg háromkötetes munkája, A világirodalom története. A mű friss, minden eddiginél precízebb kiadásának sajtó alá rendezőjével annak népszerűségéről, hányattatott sorsáról, 21. századi aktualitásáról beszélgettünk.

A szamuráj reggelije

  • Pálos György

Fúziós korban élünk, azon sem lepődünk meg, ha egy kisvárosi étterem étlapján kevert fogásokat találunk. Az más kérdés, hogy a leves, amely se nem vietnami, se nem olasz, nem túl finom, mert nincs karaktere.