Dokumentum: eltűnt a híressé vált Aulich utcai lakás szerződése a Belváros irattárából!

  • Nagy Gergely Miklós
  • 2016. november 22.

Belpol

A kerület jegyzője írásba adta, hogy a végül Rogán Antal kedvenc ügyvédjéhez került egykori önkormányzati lakás szerződése ma már nincs meg. Mutatjuk a levelet!

Októberben levelet kaptunk az V. kerületi önkormányzattól. Korábban azért fordultunk a kerülethez, mert szerettük volna kikérni az Aulich utca 3. szám alatti, harmadik emeleti lakás adásvételi szerződését. Az ingatlan ugyanis még Rogán Antal polgármestersége alatt, 2011-ben került Fürstner József fogorvoshoz, majd ezek után a Rogán Antal jobbkezének tartott Kertész Balázs cégébe apportálták, így ma Kertész vállalkozása az igen értékes ingatlan tulajdonosa. (Hogy kicsoda és mennyire fontos szereplő is Kertész, arról az Index nagyívű cikkéből tájékozódhat.)

A most csütörtökön megjelenő Magyar Narancsban részletesen foglalkozunk a lakással, most egyelőre csak a jegyző említett válaszát publikáljuk, amely tartalmazza azt a mondatot, mely szerint a kért szerződés az irattárban „nem található”. Íme a hivatalos levél, és benne a kulcsmondat, egyből az elején:

false

 

 

 

A csütörtökön megjelenő Magyar Narancsban más érdekes részlet mellett arról is olvashat majd, hogy jogilag milyen problémák is vannak azzal, ha egy korábbi önkormányzati vagyonelem, ez esetben egy ingatlan adásvételi szerződése egyszerűen csak úgy kámforrá válik. Törvény van rá ugyanis, hogy ez nem történhet meg – állítja jogi szakértőnk.

Nem mellékesen, az Aulich utca 3. szám alatti lakás kedvezménnyel lett Fürstner fogorvosé 2011-ben, és a Blikk korábbi cikke szerint ekkor már évek óta ismerték egymást Rogán Antallal. Megkérdeztük a minisztert, hogy volt-e jelentősége kapcsolatuknak abban, hogy Fürstner 25 százalék kedvezménnyel kapta meg az ingatlant, de a miniszter irodája csak ennyit reagált érdeklődésünkre: kérdéseinkkel forduljunk az önkormányzathoz.

Rogán kezében a híres táska

Rogán kezében a híres táska

Fotó: MTI

 

További részletek a csütörtöki Magyar Narancsban!

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.

Fülsiketítő hallgatás

„Csalódott volt, amikor a parlamentben a képviselők szó nélkül mentek el ön mellett?” – kérdezte az RTL riportere múlt heti interjújában Karsai Dánieltől. A gyógyíthatatlan ALS-betegséggel küzdő alkotmányjogász azokban a napokban tért haza a kórházból, ahová tüdőgyulladással szállították, épp a születésnapján.

A szabadságharc ára

Semmi meglepő nincs abban, hogy az első háromhavi hiánnyal lényegében megvan az egész éves terv – a központi költségvetés éves hiánycéljának 86,6 százaléka, a teljes alrendszer 92,3 százaléka teljesült márciusban.