Exkluzív interjú Tarsoly Csabával a csütörtöki Magyar Narancsban!

  • Keller-Alánt Ákos
  • 2016. november 23.

Belpol

A Quaestor-ügy a bedőléstől a hátbatámadásokon és iratmegsemmisítéseken át a bíróságig. Csak győzzék megemészteni!

Heti címlapsztorink egy hosszú interjú az előzetes letartóztatásban várakozó Tarsoly Csabával, a Quaestor-ügy elsőrendű vádlottjával. A Fővárosi Főügyészség eleinte nem engedélyezte, hogy Tarsoly nyilatkozzon a Magyar Narancsnak: lapunknak bírósághoz kellett fordulnia azért, hogy Tarsoly – a letartóztatása óta először – beszélhessen a nyilvánossághoz.

Tarsoly idén ősszel a bíróságon

Tarsoly idén ősszel a bíróságon

Fotó: MTI

A Quaestor-csoport tulajdonosa a Narancsnak elmondta, hogy mi történt a Buda-Cash csődje után, így azt is, hogy miként ajánlotta fel a segítségét a bajba jutott brókerházaknak és a felügyeletnek. Tarsoly beszélt a Quaestor felfüggesztése előtti és utáni napokról, iratmegsemmisítésekről és a könyvelésben nem szereplő házipénztárról, melyből a vád szerint több mint egymilliárd forint tűnt el.

Szokatlan őszinteséggel vallott politikusokról is: egyebek mellett hátbatámadás, be nem váltott ígéretek a „megfelelő helyekről” és kettős mércével dolgozó felügyelet kerül szóba az interjúban. Tarsoly szerint ő egy koncepciós per áldozata, melynek célja, hogy a Quaestor 100 milliárd forintot érő, megmaradt vagyonát bizonyos körök széthordhassák.

Részletek a csütörtökön megjelenő Magyar Narancsban!

Figyelmébe ajánljuk