Donáth Anna lett a Momentum elnöke

  • narancs.hu
  • 2024. január 28.

Belpol

Nem történt nagy meglepetés. 

Donáth Annát, a Momentum EP-listavezetőjét elnökké választotta a párt Küldöggyűlése – közölte a Momentum. A Küldöggyűlés a délután folyamán az elnökségi tagokat is megválasztja, Donáth tervezetten 14:30-kor beszédet mond, melyet követni lehet a Facebook-oldalán. 

Donáthot először 2021. novemberében választották meg rendkívüli tisztújításon, mert az alapító-elnök, Fekete-Győr András kudarcosan szerepelt a miniszterelnöki-jelölti előválasztáson, ezért bizalmi szavazás után lemondott. Donáth Anna vezette a pártot a 2022-es országgyűlési választáson, de nem indult újra a rendes tisztújításon, ezért Gelencsér Ferencet választották elnöknek. 

 

A Telex szerint egyedüli jelöltként induló Donáth megválasztása nem volt váratlan, visszatérését azzal indokolta, hogy meg kell újítani az ellenzéket, valamint szokatlan módon indulása bejelentésekor megnevezte, kiket kíván az elnökségben látni.

A decemberben lemondott elnökségből egyedül Cseh Katalin EP-képviselőre számít Donáth az új csapatban, az elnökség tagjait vasárnap délután választják meg. Az új elnök javaslatára várhatóan több olyan szereplő is bejut az új elnökségbe, akik a Momentum alapításánál és NOlimpia-kampányban lettek országosan ismertek:

  • Orosz Anna és Hajnal Miklós, a párt újbudai, illetve hegyvidéki egyéni országgyűlési képviselője,
  • Soproni Tamás terézvárosi polgármester,
  • Bedő Dávid, a párt frakcióvezető-helyettese
  • és Tompos Márton országgyűlési képviselő is. 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Cserna-Szabó András: „Csinálnék egy kocsmát”

Megjelent új novelláskötete, az ösztöndíjakat és a kitüntetéseket elfogadja, ha adnak neki, és nem kérnek cserébe, de abbahagyná az írást, ha rengeteg pénze lenne. Épp ezért senki ne adjon neki! Az utolsó magyarokért is kár lett volna. Cserna-Szabó Andrással beszélgettünk.