Eddig Ákos bérelte, most Mészárosé: étteremvándorlás az I. kerületben

  • narancs.hu
  • 2020. április 15.

Belpol

Elteheti jobb időkre.

Az Andante Borpatika nevű éttermet eddig  éveken át Kovács Ákos énekes, valamint Tiffán Zsolt borász, a Fidesz volt parlamenti képviselője üzemeltette. Most Mészáros Lőrinc érdekeltségébe került – írta meg a 24.hu.

A Bem rakparton található vendéglőből tavaly szállt ki az énekes, ekkor rövid időre egy ügyvéd lett a tulajdonos, de idén március közepén a Talentis Group Zrt. vásárolta meg, amely fele-fele arányban Mészáros Lőrinc és felesége tulajdona - írják.

Az étterem helyzete már csak azért is érdekes, mert 2016-ban a 444.uh írta meg róla, hogy az egyébként önkormányzati tulajdonú helyiséget, amelyben az étterem működik igen csekély áron, akkor kevesebb mint nettó 410 forintos négyzetméteráron bérelték. A 24. hu információi szerint ez a díj azóta sem módosult alapjaiban, csupán minden évben a jegybanki alapkamat mértékével emelik. Ez alapján a négyzetméterenkénti bérleti díj most sem haladja meg a nettó 450 forintot - teszik hozzá.

Az alacsony bérleti díjat a Budavári Önkormányzat egyébként korábban azzal indokolta, hogy a helyiség ingatlanpiaci pozíciója a vendéglátás szempontjából gyenge, az étterem előtti járda és útszakasz évekig felvonulási és építési terület volt. Az éttermet egyébként ennek ellenére sem sikerült nyereségesen üzemeltetni  Ákosnak és Tiffán Zsoltnak. Most jöhet az új próbálkozó.

Figyelmébe ajánljuk