Egy Hadházy által megosztott videón Mészáros arról beszél, hogy mennyire elégedett a Bankholdinggal

  • narancs.hu
  • 2022. június 1.

Belpol

 És megköszöni a magyar kormány munkáját is.

Hadházy Ákos szerdán megosztott egy videót a Facebook-oldalán, amin Mészáros Lőrinc beszél egy ünnepségen, az elhangzottak alapján feltehetőleg karácsony környékén. A pontos hely és idő nem ismert, és a hang is igen rossz minőségű. A felvételt egy páholyból rögzítették, a színpadon látszik Mészáros is.

Bár sokszor nem lehet jól érteni, hogy miről beszél a milliárdos, az jól hallható, hogy Mészáros többször is szóba hozza a Magyar Bankholdingot.

A Bankholding alakulásáról itt írtunk bővebben.

Mészáros arról beszél, hogy nagyon meg van elégedve, "hiszen rengeteg munka létezik erre az évre, a kollégák éjjel-nappal dolgoztak és aratják le." Majd hozzáteszi: "A tulajdonosoknak az az elvárása volt, hogy 2022-re egyesüljön a két bank, (...) hogy egy bankká alakuljon a három bank. Ilyen még nem volt a banktörténelemben, hogy három jelentős bank össze tud olvadni."

Elégedettségének többször is hangot ad, a felvétel szerint arról beszél, hogy: "Egyelőre nagyon elégedettek vagyunk, (...) én akkor vagyok teljesen megelégedve, ha (...) megtörténik a fúzió és egy igazi magyar szuperbank fog megalakulni és remélem, hogy (...) talán nem egy évre, nem kettőre, de középtávon piacvezető is tud lenni." 

Majd közli, hogy

Nagyon köszönöm a magyar kormány munkáját, hiszen végig mellettünk voltak és segítettek bennünket, és ők is mindent elkövettek, hogy jó irányban alakuljanak a dolgok.

A Hadházy Ákos által megosztott videó itt érhető el.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk

Kártyaszámolás

A film felér egy szerencsejáték-mesterkurzussal, amennyiben nemcsak egy black jack- vagy egy pókerparti lefolyásának logikáját mutatja be és érteti meg már-már tudományos alapossággal, de a nagy tétekben folyó és nagy közönséget vonzó bajnokságok álságos világába is hasonlóan leleplező attitűddel avat be. Viszont a film nem erről szól.

Prága romokban

Lehet szó bármilyen titokban kiszivárgó kódról, nemzetközi összeesküvésről vagy világot fenyegető veszélyről, ha a főhőst nem James Bondnak hívják, a büdzsé aligha érheti el a több száz millió dollárt. 

Halandó érzékiség

A galériák nyári kiállításai sokszor az úgynevezett „könnyed” témákra fókuszálnak – a fő sláger a növényvilág. Az idén három ilyen kiállítással is találkozhattunk, de mind különböző módon közelítette meg a tárgyát.

Bartóki billentés

  • Csabai Máté

Ha volna időgépem, biztos visszamennék, hogy halljam Bach orgonajátékát, Beethovent és Lisztet a zongoránál, na meg Bartók Bélát. Utóbbi – ha nem is élőben való – meghallgatásához elég egy egyszerűbb masina is: a nevezetes „barna lemezeken” ugyanis bárki megismerkedhet azzal, hogyan billentett a mester: az 1982-ben megjelent tizenhárom korongon Scarlattitól Beethovenen át Kodályig és persze a saját műveiig végigzongorázza a zenetörténet tetemes részét.

Hajókórház a járványszigetnél

Szőcs Petra csaknem tíz éve megjelent első verseskötetét annak szürreális, groteszk, fantasztikumba hajló stílusa tette emlékezetessé. A Kétvízközben bármi megtörténhetett, különösebbnél különösebb családtagok bukkantak föl, és a beszélő, ha úgy tartotta kedve, kiugrott a harmadik emeletről a szemetes­zsákkal. 

Kint is, bent is

Hogyan egyeztethető össze a szépség- és divatipar túlszexualizált világa a feminista, kapitalizmuskritikus megnyilvánulásokkal? Mennyiben mutathat fel hiteles elbeszélői pozíciókat annak a szerzőnek az első kötete, akinek írói tevékenysége eddig legfeljebb Instagram-posztokban nyilvánult meg? 

Palackposta a porból

Izgalmasan telt a múlt hét: a magyar közélet jobbára az ország miniszterelnökének nagy pillanatával volt elfoglalva. E nagy pillanat pedig Dallas egén ragyogott fel, amikor is Orbán beszédet mondhatott a republikánosok idei nagy összeröffenésén. Fél Amerika hegyezte a fülét, hogy mit akarhat ez a furcsa idegen! A Hungarian cowboy! Vagy nem hegyezte, mármint nem a fél Amerika hegyezte, csak néhány ebédidőben arra lófráló bámész alak, akinek tényleg nem volt dolga.

Caligula lova

Lázár János miniszter korábbi sofőrje, a vasárnap megválasztott mártélyi polgármester, Ambrus István dolgozni is akar. „El kell kezdeni dolgozni. Van mit csinálni Mártélyon” – idézte az időközi választás győztesét a Promenad24 nevű kormánypárti híroldal.

A didergő király

A létező orbánizmusban embernek, állatnak sem egyszerű az élete, de most a fák is rá fognak baszni. Meg mindenki más. Mondjuk fának sosem volt jó lenni a hazában, de most, hogy Orbán Viktor pánikba esett a fenyegető energiakrízis miatt, vagy legalábbis úgy tett, mintha abba esett volna, tényleg elkezdhetnek rettegni.