Rogán-Gaál Cecília és Sarka Kata 1,34 milliárdnyi osztalékot vett ki a cégükből

  • narancs.hu
  • 2022. június 1.

Belpol

Jelentősen megemelkedett a cég árbevétele is.

2021-ben a Rogán-Gaál Cecília és Sarka Kata érdekeltségében lévő Top News Hungary Kft. igencsak nyereséges lett: közel 1,33 milliárd forintos nyereségnek örülhettek az év végén. Ez jelentős emelkedés a 2020-ban elért 561,47 millió forinthoz képest, írja az mfor.hu a cég beszámolójára hivatkozva.

A cég főtevékenysége szerint "világháló-portál szolgáltatással" foglalkozik, ők üzemeltetik például a TWN.hu bulvárportált is. Ahogy a lap megjegyzi, a 2021-es évet óriási, 1,56 milliárd forintos értékesítésből származó nettó árbevétellel fejezte be a cég, azaz a 2020-as 679,8 millió forinthoz képest is közel egymilliárd forinttal emelkedett a cég árbevétele.

A beszámoló mellé csatolt taggyűlési jegyzőkönyvből az is kiderült, hogy a tulajdonosok igen jelentős osztalék kifizetése mellett döntöttek: a 2021-es teljes nyereség mellett a 27,4 millió forintos eredménytartalékból is kivettek 10,88 millió forintot.

Vagyis ahogy a lap írja,

Rogán-Gaál Cecília és Sarka Kata összesen valamivel több mint 1,34 milliárd forintnyi osztalékot vett ki a Top News Hungary-ból.

A cég személyi jellegű ráfordítása 37,44 millió forint volt, azt azonban nem tudni, hogy ebből mennyit költöttek a hat alkalmazott bérére, az viszont kiderül, hogy a cég vezető tisztviselői munkabérben nem részesültek.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk