Egy hangfelvétel szerint rá akarták venni az ellenzéki jelöltet, hogy ne induljon

  • narancs. hu
  • 2019. október 8.

Belpol

Nyomásgyakorlás, fenyegetés, vesztegetés. Egri ügyek.

A tiszafüredi Spisák Györgyöt többféle módon rá akarták venni arra, hogy mondjon le és ne induljon el a fideszes polgármesterrel szemben, írja a hvg.hu.

Egy hangfelvételt az Egri Ügyek közölt múlt héten, ezen Oroján János, az egri Fidesz ügyvezető alelnöke azt mondja, az ellenfelekkel nem tárgyalni kell, hanem legyőzni őket. Oroján egy tiszafüredi ügy kapcsán magyarázza el az álláspontját, a városban ugyanis korábban megromlott a viszony a település jegyzője, Spisák György és a helyi Fidesz között. Amikor 2014-ben a Fidesz jelöltje, Ujvári Imre lett Tiszafüred polgármestere, két hét múlva fel is mentette Spisákot állásából. Emiatt Spisák perelt is.

Spisák idén végül el is indul a város polgármesteri posztjáért a fideszes Ujvári Imrével szemben a Mindenki Magyarországa jelöltjeként.

Ezt is mondta Oroján a felvtételen: "van egy Nemzeti Együttműködés Rendszere, amelynek mindannyian tagjai vagyunk, és ha ezt a rendszert valaki nagyon durván sérti és a nyilvánosság előtt próbálja lejáratni, az olyan, mintha a rendszer minden tagját sértené".

Meg ezt: "Nincs olyan, hogy a politikai térben valaki a NER-nek nekimegy, és közben a másik fronton úgymond veszélyt jelent. Mindenkinek helye van ebben a rendszerben, de politikailag minket támadni nem szabad. Mert abban a pillanatban ellenféllé válik".

Az Egri Ügyek most új részletet közölt, ezen állításuk szerint Tiszafüred polgármestere, Ujvári Imre hallható. Ujvári arról beszél, rá akarták venni az ellenzéki Spisákot, hogy mondjon le a képviselőségről. Ez nem történ meg, ez nem történt meg, "mert ő nem lát arra garanciát, hogy akkor mi nem bántjuk a családját". Ezek szerint felajánlották Spisáknak, hogy nem esik bántódása, valamint pénzt is kaphat, már ha lemond.

Oroján közleménye szerint a hangfelvétellel kapcsolatos híreket az ellenzéki kampánycirkusz részének tekinti. Spisák feljelentést tett.

Neked ajánljuk