Felfüggesztette a Jobbik a győri alapszervezetét, etikai eljárást indítottak a visszalépők ellen

  • narancs.hu
  • 2019. október 8.

Belpol

Váratlan húzás a győri jobbikosoktól, reagált a párt elnöksége.

A Jobbik mind a négy győri önkormányzati jelöltje kivonult az ellenzéki együtműködésből, vagyis ezekben a körzetekben nem lesz összellenzéki jelölt.

A visszalépést a párt helyi vezetője jelentette be Facebookon, állítása szerint tettüknek "nincs köze a DK országos pártközpontja által megrendelt, a fideszes polgármestert ocsmány módon lejárató anyagokhoz!“ Mármint a Borkai-botrányhoz.

A bejegyzés szerint lépésüket hónapok óta tervezték.

Az eddigi összefogást a szövegben „ellenzéki moslékszövetségnek“ nevezik, és azt írják: abba is csak azért mentek bele, mert így „a nemzetellenes baloldali pártok“ nem tudnak külön-külön frakciót alakítani az új közgyűlésben.

'Úgy gondoljuk, hogy a magánéleti botrányba keveredett Borkai Zsoltot leváltani a teljesen alkalmatlan Glázer Tímeára és a gyomorforgató módon kampányoló bandájára, semmit sem javítana a város helyzetén", írták.

Egy óra sem telt el, és a Jobbik közleményben határolódott el a visszalépőktől.

"A Jobbik Magyarországért Mozgalom határozottan elítéli, hogy 4 tagja visszalépett a közös ellenzéki képviselőjelöltségtől Győrben. Az országos elnökség ma reggeli döntése alapján a győri alapszervezet működése felfüggesztésre került, a négy visszalépő képviselőjelölt összes párton belüli tisztségéből visszahívásra került és etikai eljárás indult velük szemben."

A többi megállapodáshoz a Jobbik továbbra is tartja magát, és Győrben is arra kérik szimpatizánsait, hogy az ellenzéki együttműködés jelöltjeit támogassák, írja a párt.

Figyelmébe ajánljuk