Scarlett Johansson: Nem fejeztem ki támogatásomat Tarlós István polgármesternek

  • narancs.hu
  • 2019. október 8.

Belpol

Scarlett Johansson kénytelen volt helyretenni a fideszes propagandistákat.

Scarlatt Johansson közleményt juttatott el a 24.hu-hoz, amiben tisztázza: nem fejezte ki támogatását Tarlós felé, sőt, mintha Johansson arra is utalna, hogy ahol így számolnak be egy polgármesternél tett látogatásáról, ott veszélyben van a demokrácia.

Nyilvánvalóvá szeretném tenni: különféle médiabeszámolók ellenére nem fejeztem ki támogatásomat Tarlós István polgármesternek a közelgő önkormányzati választásokra. Ezzel szemben mindössze egy magánbeszélgetésben osztottam meg vele őszinte elismerésemet, ami Budapest vendégszeretetének, szépségének és bájának szólt. Kizárólag Budapest polgárai választhatják meg a következő főpolgármestert, és ez egy nagyon fontos választás. A szavazás egy hősi tett mindenhol, ahol veszélyben van a demokrácia. Arra biztatok minden budapesti polgárt, hogy legyen bátor, viselkedjen hősként, és szavazzon a lelkiismerete szerint" — áll a közleményben.

false

Az eset előzménye, hogy két héttel ezelőtt a a kormányközeli sajtó nehezen hihető, de annál lelkesebb hangnemben számolt be a sztár és a főpolgármester találkozásáról.

Például így: „A színésznő elismerően nyilatkozott arról, hogy a 30 éve a városvezetői pályán dolgozó Tarlós István kerületi polgármesterként 16 évig irányította a kerületet, 9 éve pedig a fővárost, most pedig újabb 5 éves ciklusért indul."

Figyelmébe ajánljuk