Egy hétig szenvedett 40 fokos lázban Dombóvári István

  • narancs.hu
  • 2021. november 26.

Belpol

Már gyógyul, de lemondta összes idei fellépését a humorista.

Be volt oltva és vigyázott magára, mégis elkapta és nagyon megszenvedte a koronavírust Dombóvári István humorista, a Dumaszínház állandó fellépője. A betegségéről beszámoló Facebook-posztban azt írja, vele együtt lett fertőzött a felesége és a tíz hónapos kisfiuk is.

„Soha, megközelítőleg sem voltam még ilyen beteg. Több mint egy hétig lebegtem 40 fokos lázban, már a tudatom sem volt tiszta. A feleségem ápolt engem, miközben a fiunk életéért rimánkodtunk, aki már inni sem volt képes. Az én feleségem egy hős, egy amúgy is törékeny nőci, aki nagybetegen képes volt vigyázni ránk, és minden éjjel virrasztani a kiskutyaként köhögő babánk betegágyánál, miközben én annyit tudtam hozzátenni, hogy hajnalokig delíriumban hörögtem” – írja Dombóvári. 

A láza már lement, de a betegség megviselte a tüdejét, még mindig alig kap levegőt, enni, állni, beszélni is alig tud. Szerinte elsősorban háziorvosán, Ladoniczky Zoltánon múlt, hogy nem halt meg. Idei fellépéseit lemondta.

A humorista a bejegyzésben az oltásellenesekhez is szól. 

A poszt alatt péntek este 9-ig 1,7 ezer szomorú, 138 csodálkozó, 127 szíves, 8 dühös és 35 vidáman nevető emotikont helyeztek el az ismerősei. Valószínűleg utóbbiak is tisztában vannak azzal, hogy Dombóvári ezúttal nem viccelt.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk