Egymillió autót kellene levizsgáztatni június végéig

  • narancs.hu
  • 2022. június 7.

Belpol

Valószínűleg nem mindenkinek sikerül majd a műszaki vizsga határidőre. 

Június 30-ig kaptak haladékot az autósok a műszaki vizsgára a járvány miatti veszélyhelyzet miatt. A rendőrség figyelmeztet erre, de sokan csak most jelenteznének be az autójukkal, ami miatt meghosszíbbított nyitvatartással és extra műszakkal készülnek – írja a hvg.hu. 

Sipka Gábor, a Magyar Autóklub főtitkárhelyettese azt mondta az InfoStartnak, hogy ennek értelmében kevesebb mint egy hónap alatt majdnem egymillió autót kellene levizsgáztatni az országban, ami lehetetlen feladat. A vizsgáztatás szerinte nem lesz egyszerű, sem rövid, és valószínűleg mélyebben kell majd a zsebbe nyúlni, sok autós ugyanis a járvány idején elhanyagolta az autóját. 

Bár országosan 1400 vizsgaállomáson várják az autósokat, Sipka úgy véli, valószínűleg nem mindenkinek lesz meg a műszaki vizsgája a hónap végéig, ezért ők valószínűleg nem ülnek majd kocsiba. Ha mégis megteszik, azzal súlyos bírságot kockáztatnak.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk