Az agrárminiszter szerint június után is maradhat az élelmiszerárstop

  • narancs.hu
  • 2022. június 7.

Belpol

És nem kell tartani az élelmiszerválságtól. Szerinte. 

„Június végén kell meghozni ezt a döntést, de azt gondolom, hogy az intézkedés beváltotta a hozzá fűzött reményeket, működik, és további fenntartása is indokolt lehet” – erről beszélt Nagy István agrárminiszter a Magyar Nemzetnek, amikor arról kérdezték, hogy július elseje után is fennmarad-e az élelmiszerárstop. 

A miniszter reagált az ukrán-orosz háborús helyzet okozta nemzetközi élelmiszerválságra is; mint mondta, Magyarország szerencsés helyzetben van, mert kétszer annyi élelmiszert tudunk előállítani, mint amennyire szükségünk van, ezért nem kell tartanunk az élelmiszerhiánytól. 

Rákérdeztek Nagy Istvánnál a Sajó szennyezéséről is. Mint mondta, érzékelték a vészjeleket, és mikor látták, hogy Szlóváliában három hónapig senki sem tesz semmit, leült tárgyalni a pozsonyi kollágájával. „A találkozón a miniszter úr megerősítette, hogy a munkálatok elkezdődtek, és további szennyezés nem éri a folyót. Arról is tájékoztatott, hogy ismeretlen tettes ellen feljelentést tettek” – mondta, hozzátéve, a magyarországi szakasz élővilága nem sérült meg. 

A Sajó szennyezésével a közelmúltban foglalkozott a Magyar Narancs részletesen. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk