Egyszerűen nem akar beletörődni a Fidesz, hogy senki nem fizet bevándorlási különadót

  • MTI/narancs.hu
  • 2018. szeptember 26.

Belpol

Adóelkerülést és joggal való visszaélést emlegetnek.

„A bevándorlási különadó befizetési határideje lejárt, és információk szerint nem nagyon érkezett befizeté” – mondta Czunyiné Bertalan Judit, a parlament igazságügyi bizottságának fideszes alelnöke a Kossuth rádió reggeli műsorában.

A Migration Aid párttá alakulási terve kapcsán szerinte nemcsak az adókikerülés, de a joggal való visszaélés is felmerül.

Az Országgyűlés igazságügyi bizottsága keddi ülésén felkérte a kormányt, hogy vizsgálja meg a bevándorlási különadó megfizetésére vonatkozó hatályos jogszabályokat, és kezdeményezzen változtatásokat, amennyiben azok lehetőséget biztosítanak adóelkerülésre. Czunyiné Bertalan Judit az M1 aktuális csatorna műsorában kiemelte: nem akarják, hogy a Migration Aid esete precedenst teremtsen.

 

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?