Elárvereztethetik a közutakon veszteglő autókat

  • narancs.hu
  • 2024. augusztus 23.

Belpol

Ha egy autó akadályozza az úton végzendő munkát, 24 órán belül eltávolíthatják. 

A friss Magyar Közlönyben megjelent rendelet szerint a közútkezelők azonnal elszállíthatják a veszélyes helyen veszteglő autókat, de két órán belül az autópályák leállósávjából is elvitethetik majd a járműveket. Ha pedig egy autó akadályozza az úton végzendő munkákat, 24 órán belül eltávolíthatják. Az autó elszállításának költségeit mindenképp a tulajdonosnak kell majd kifizetnie. Az elszállított autókat csak a költségek rendezése után lehet visszakapni, és ha senki sem jelentkezik értük, a járműveket 90 nap után elárverezik, vagy a szabályok szerint hulladékként kezelik – írja a hvg.hu.

A lap megjegyzi, egy másik jogszabály-módosítás értelmében a rendészeti szervek ezentúl nemcsak nemzetbiztonsági, közbiztonsági, katasztrófavédelmi okokból vagy bűncselekmény felderítése érdekélben tilthatják meg valahol a pilóta nélküli légijármű-műveleteket (azaz a drónhasználatot), hanem „a jogszabályban meghatározott feladatai ellátását szolgáló képzési, felkészülési gyakorlatok végrehajtása érdekében” is.

Egy másik új jogszabály – bizonyára a repülőtéri poggyászfosztogatások elkerülése érdekében – testkamera alkalmazására kötelezi azokat, akik a légi járművekbe a poggyászok ki- és berakodását végzik.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk