Élelmiszerárstopot vezet be a kormány hat termékre

  • narancs.hu
  • 2022. január 12.

Belpol

Február elsejétől csökkenhet a liszt, a cukor a tej, az olaj és a hús ára.

Árstopot vezet be a kormány február elsejétől hat alapvető élelmiszerre - jelentette be Orbán Viktor a szerdai kormányülés után.

A kristálycukor, a búzafinomliszt, a napraforgó-étolaj, a 2,8 százalékos tehéntej, a sertéscomb és a csirkemell ára februártól nem lehet magasabb az október 15-i árszintnél.

Az intézkedés minden üzletet érint, mindenhol le kell csökkenteni az árat az októberi szintre - hangsúlyozta Orbán.

A miniszterelnök szerint a döntés beleillik abba a kormányzati politikába, amit többek közt a rezsicsökkentés, a benzinárstop és a kamatstop jellemez. 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Címszereplők

  • Kiss Annamária

Az elmúlt évad során a Katona József Színházban is láthattuk Médeia drámáját (Bagossy Júlia rendezésében), de hogy ne menjünk messzire, a Jurányiban is futott a Czukor Balázs által színre vitt változat.

Feladatmegoldás

Az OSA Archívum nem először foglalkozik azzal, hogy a legnagyobb haláltábor hogyan él tovább a magyar történeti tudatban. (Auschwitzba 56 nap alatt 430 ezer vidéki magyar zsidót hurcoltak, és a tábor minden harmadik áldozata magyar volt.)