Elindult Márki-Zay mozgalmának önkormányzati kampánya

  • narancs.hu
  • 2019. június 8.

Belpol

Az önkormányzati választásra igyekeznek megszervezni az ellenzéki oldalon, hogy az "egy település egy jelölt" elv érvényesüljön.

Az egykori rendi országgyűlések helyszínén, Rákos mezején tartották szombaton az első országos gyűlésüket a Kossuth Körök. A köröket Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester kezdeményezésére alapították, kapcsolódva a Mindenki Magyarországa Mozgalom célkitűzéseihez.

Az utóbbi hónapokban számos településen és budapesti kerületben alakult Kossuth Kör. A szervezet nem párt, viszont politizál. Fő feladatuk, hogy az önkormányzati választásra segítsék megszervezni az ellenzéki oldalon az "egy település egy jelölt" elvet.

Az első országos gyűlésen is olyan polgármester-jelöltek léptek színpadra, akik elvilegmár az összes ellenzéki párt támogatását élvezik, a Jobbiktól a DK-ig.

Az Index riportja szerint ez volt a gyűlés legfontosabb politikai üzenete, hogy másképpen nem megy, mert a mostani választási törvény kétpárti logikára épül, és a Fidesz addig fog nyerni, ameddig a kihívói egymást gyengítik.

Márki-Zay azzal fejezte be a beszédét, hogy 2022 most ősszel kezdődik, és ha a Fidesztől annak EP-választási kudarca után most a közép- és nagyvárosok negyedét-harmadát el tudják venni, azzal megkezdődik az Orbán-rendszer bukása.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?