Elkezdték felszámolni a Tétényi-fennsíkról az illegális sitt- és szeméttengert

  • narancs.hu
  • 2022. január 17.

Belpol

Több mint 4100 tonnát a természetvédelmi területről.

A XXII. kerületi Tétényi-fennsík Természetvédelmi Terület a főváros legnagyobb kiterjedésű száraz rétjeit magába foglaló terület, számos védett, ritka állat és növényfaj otthona. Mégis voltak olyan emberek, akik az elmúlt években, évtizedekben ezt egy hulladéklerakónak tekintették – írta Karácsony Gergely a Facebook oldalán. Bejelentette, elkezdték eltakarítani onnan az illegális sitt- és szeméttengert.

A főpolgármester arról számolt be, hogy hosszú előkészítési, tervezési és engedélyezési folyamat után megkezdődtek a szemét és sitt elszállítási munkák (több mint 4100 tonnáról van szó), valamint a tereprendezés és rehabilitáció a Főkertnek és az FKF-nek köszönhetően. A munkálatok időzítése nem véletlenül esik a téli, vegetációs időn kívüli időszakra, így ugyanis minimalizálható a természetvédelmi károkozás veszélye.

A Fővárosi Vízművek 70 millió forintos vízbázisvédelmi támogatásából valósulnak meg a természetvédelmi terület élőhely-rehabilitációs munkálatai.

(Facebook/Karácsony Gergely)

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!