Ellenzéki képviselők ismét megpróbálnak bejutni az MTVA székházába

  • narancs.hu
  • 2019. szeptember 30.

Belpol

Két követelést is megfogalmaztak.

Ismét megpróbálnak bejutni az ellenzéki képviselők az MTVA székházába. Tavaly a Kunigunda útjáról kirakták őket, az akkori akciójukról múlt héten a bíróság kimondta: a képviselők törvényesen tartózkodtak ott, jogellenes volt eltávolításuk.

„Az országgyűlési képviselőknek joguk van belépni a közmédia épületébe. Most ismét itt vagyunk és azért jöttünk, hogy ismét megpróbáljunk bemenni az épületbe és próbáljunk érvényt szerezni a bírósági ítéletnek – összegezte Gréczy Zsolt a bíróság elsőfokú ítéletét.

A DK kommunikációs igazgatója felidézte, hogy szombaton a képviselők tettek ennek ismeretében kísérletet arra, hogy a köztévé olvassa be közleményüket, amit annak ellenére sem játszottak le, hogy a magyar televízió kamerája fel is vette, ahogy Vadai Ágnes ezt felolvasta.

Gréczy szerint mindez nem meglepő, hiszen a magyar televízió pártszolgálatot teljesít, az nem a magyar népé, hanem kifejezetten a Fidesz és Orbán Viktor szolgálatát teljesíti.

A DK, az MSZP, a Párbeszéd és a bejegyzett pártok között szintén ott lévő Magyar Liberális Párt képviselői hétfő reggel közösen  tartottak ajtótájékoztatót az épület előtt, melynek során két követelést fogalmaztak meg:

  • Olvassák be az ellenzéki képviselők nyilatkozatát, mert a tévé nemcsak a Fideszé, Orbán Viktoré, hanem azé a 2,5 millió emberé is, akik az ellenzékre szavaztak.
  • Ne csak hírhamisítást végezzenek, hanem teremtsenek lehetőséget valódi vitára: szervezzék meg a Tarlós-Karácsony vitát, hogy az önkormányzati vitákon valódi vélemények is megjelenhessenek.

 

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?