Fekete-Győr András: a kormány nem készült fel a második hullámra, helyette inkább körbejachtozták az Adriát

  • narancs.hu
  • 2020. szeptember 10.

Belpol

Ezért ellenzéki operatív törzs felállítását kezdeményezi a Momentum.

Fekete-Győr András, a Momentum elnöke mai sajtótájékoztatóján bejelentette: a koronavírus járvány okozta válság enyhítése és a második hullám negatív hatásainak megfékezése érdekében ellenzéki operatív törzs felállítását kezdeményezi, melybe meg is hívta a 2022-es együttműködésben résztvevő párt elnökeit, társelnökeit.

Az ellenzék 2022-től közösen szeretné kormányozni Magyarországot. Ehhez pedig arra van szükség, hogy egy ilyen nemzeti sorskérdésben, mint amilyen a koronavírus-válság, közösen tudjunk fellépni. – jelentette ki.

Az ellenzéki operatív törzs feladata a tervek szerint az lenne, hogy egységesen, közösen tegyenek javaslatokat a kormánynak a járványkezelésre, közösen fogalmazzanak meg kritikát az éppen aktuális járványügyi intézkedésekről. Emellett országos szintre emeltetnék azokat a jó gyakorlatokat, amelyeket az ellenzéki vezetésű önkormányzatokban látnak, valamint országos kezdeményezéseket, adománygyűjtéseket is indítanának a jövőben.

Karácsony Gergely és Jakab Péter már biztosították támogatásukról a kezdeményezést, és ott lesznek az ellenzéki egyeztetésen.

Fekete-Győr szerint nyáron a kormány nem készült fel a második hullámra, helyette inkább körbejachtozták az Adriát, pedig Magyarország komoly elszegényedés elé néz. Nem tettek lépéseket a gazdaság védelmére: mára a munkanélküliek száma megközelíti a 400 ezer főt, az élelmiszerek drágulása a nyáron pedig a 7%-ot is meghaladta. – fogalmazott.

Figyelmébe ajánljuk