Előzetesbe került a lúgos orvos

  • narancs.hu
  • 2017. március 29.

Belpol

A harmadfokig biztosan rács mögött marad.

Elfogadta a Kúria az ügyészség indítványát, és kedd este elrendelte Bene Krisztián előzetes letartóztatását – írta a Velvet.. A lúgos orvosként ismertté vált Bene másodfokon – egyelőre nem jogerősen – 9 év börtönbüntetést kapott, és örökre eltiltották a szakmájától.

A budai Irgalmasrendi Kórház volt főigazgatója 2013-ban volt barátnőjét annak lakásában injekcióval elkábította, maró lúgot öntött a nemi szervére, majd magára hagyta.

Az orvos a másodfok után a köztévé és az Origó segítségével megpróbálta megdolgozni a közvéleményt, hátha a Kúriához történő fellebbezésig szabadlábon védekezhet, de ez nem jött össze.

 

Bene elképesztő köztévés mosdatása után a 444.hu interjút készített a lúgos támadást elszenvedő Renner Erikával – így a másik fél is megszólíttatott.

„Gondolom, ha megöl és elás, az azt jelentené, hogy még jobban szeret" - 444

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?