Elrendelte a Fővárosi Törvényszék a Dunai Vasmű felszámolását

  • narancs.hu
  • 2022. december 15.

Belpol

Haladéktalanul, már a vonatkozó rendelet hatályba lépésének napján intézkedtek a ISD DUNAFERR Dunai Vasmű Zrt. mint adós ellen kezdeményezett felszámolási eljárásban.

A Fővárosi Törvényszék hivatalból elrendelte az ISD DUNAFERR Dunai Vasmű Zrt gazdálkodó szervezet felszámolását - közölte a szervezet a honlapján.

Döntöttek az ideiglenes vagyonfelügyelő kijelöléséről is. Kiemelik, hogy az ideiglenes vagyonfelügyelő kijelölése elektronikus, véletlenszerű kiválasztás alapján történt. Az ideiglenes vagyonfelügyelőnek a végzés kézhezvételét követő napon meg kell kezdenie a tevékenységét, amelyről 8 napon belül tájékoztatnia kell a bíróságot.

A közlemény szerint azonnali hatállyal (3 munkanapon belül), felszámolási eljárást akkor kell indítaniuk, ha hivatalból tudomást szereznek arról, hogy egy cég több mint négyszáz napja nem tett eleget a számviteli törvény szerinti éves beszámoló letétbe helyezési és közzétételi kötelezettségének, és az utolsó letétbe helyezett éves beszámolója szerinti értékesítésének nettó árbevétele eléri vagy meghaladja a tízmilliárd forintot.

A felszámolásról és az ideiglenes vagyonfelügyelő kijelöléséről szóló végzés elleni fellebbezésnek nincs halasztó hatálya. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk