Eltávolították a háború évfordulóján állított emlékfalat az orosz nagykövetség mellől

  • narancs.hu
  • 2024. február 29.

Belpol

A Momentum mélységesen felháborítónak tartja a történteket és jogi lépéseket tesz.

Február 24-én, az orosz-ukrán háború második évfordulója alkalmából a Momentum, a magyarországi ukrán kisebbség és a Budapest Önkormányzata közös demonstrációt tartott. Az esemény végén a résztvevők gyertyagyújtással emlékeztek meg a háború áldozatairól. Mécseseiket a Momentum emlékfala elé helyezték el, amely a Bajza utca és az Andrássy út sarkán volt található, az orosz nagykövetséggel átellenben, amelyet – és annak környékét – folyamatos megfigyelés alatt tartanak a hatóságok. Március 2-ig van területfoglalási engedélyünk, tehát az emlékfal a jogszabályoknak megfelelően volt kihelyezve.

A Momentum most közölte, hogy tegnap este az emlékfalat eltávolították a helyszínről, az áldozatokról megemlékező részét levágták annak vázáról és azt eltüntették. „A szükséges jogi lépéseket természetesen megtesszük, hogy kiderüljön, ki szedte le Putyin háborúja ellen, az ukránok emléke előtt tisztelegve állított emlékfalunk molinóját” - közölte a párt.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk