EMMI: nem veszik előre a pedagógusokat az oltási sorban

  • narancs.hu
  • 2021.03.12 08:40

Belpol

Szerintük úgyis már sok pedagógus megkaphatta az oltást életkor vagy betegség miatt.

Továbbra sincs tervben, hogy a pedagógusok és más oktatási dolgozók külön csoportként elsőbbséget élvezzenek az oltási rendben – írja a Népszava az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) a lapnak küldött tájékoztatása alapján.ű

A pedagógusok szakszervezetei az oltások megkezdése óta többször felhívták a figyelmet arra, hogy az oktatás biztonságos folytatása érdekében szükséges lenne a pedagógusokat kiemelt csoportként kezelni az oltási rendben. A Pedagógusok Szakszervezete, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete és a Civil Közoktatási Platform a március 8-i lezárásokkor újra határozottan kérte, hogy a tavaszi szünet végéig (április 7.) haladéktalanul oltsák be az ezt igénylő oktatási dolgozókat.

A március 8-tól elrendelt óvoda- és iskolazárás miatt ezt most gyorsan és egyszerűbben meg lehetne tenni, írják, és emlékeztetnek: ezt meg is tették az ügyészségi és bírósági dolgozók esetében.

A cikk szerint az EMMI tájékoztatásul annyit írt, hogy az eddigi több mint egymillió beoltott között életkoruknál vagy betegségüknél fogva sok pedagógus is megkaphatta már az oltást. „Jelenleg is folyamatos az oltás, és a legveszélyeztetetttebbek, az idősek és krónikus betegek élveznek prioritást” – idézik az EMMI közleményét.

Arra a kérdésre, hogy eddig hány pedagógus kaphatta meg az oltást, nem adtak választ.

Neked ajánljuk