Érkeznek az azeri propagandahírek a közmédiába

  • Narancs.hu/MTI
  • 2024. július 23.

Belpol

Kárász Róbert írta alá a hírcsereszerződést az azeri hírügynökséggel a Duna Médiaszolgáltató képviseletében.

Magyarország részvételével rendezték meg Azerbajdzsánban a 2. Global Media Forumot, amelynek keretében a Duna Médiaszolgáltató és az Azertac azeri hírügynökség kölcsönös hírcsereszerződést írt alá.

Kárász Róbert a csatorna képviseletében büszkén posztolta az aláírás pillanatát.

Aláírási ceremónia Mr. Vugar Aliyevvel, az Azertac Hírügynökség elnökével, akinek stílusosan az egyik ajándékunk az idén...

Posted by Kárász Róbert - official on Monday, July 22, 2024

 

A magyar zrt. kiemelte: a Susa városában július 20-22. közt zajló konferenciát – a tavalyi eseményhez hasonlóan – nagy érdeklődés övezte, 50 ország csaknem 150 résztvevőjét látták vendégül a nemzetközi médiaeseményen, köztük médiaszervezetek, hírügynökségek és az állami szféra képviselőit.

A szakmai fórum - amelyre Ilham Aliyev, Azerbajdzsán elnöke is ellátogatott - témái érintették a mesterséges intelligencia hatását a médiakörnyezetre, a dezinformáció terjedésének megakadályozását, valamint a társadalom médiatudatosságának növelését.

A fórum részeként ülésezett a 2023-ban alakult Türk Hírügynökségek Szövetsége, a tanácskozásra az MTI is meghívást kapott - tájékoztattak.

A közlemény szerint az eseményen a Duna Médiaszolgáltató és az Azertac azeri hírügynökség kölcsönös hírcsereszerződést írt alá: a felek napi rendszerességgel küldenek majd egymásnak híreket az országukban zajló legfontosabb eseményekről.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Bányai Kelemen Barna: Engem a szerelem vezérelt

A színész hat éve tagja a Katona József Színház társulatának, de sokfelé játszik, most épp a Radnótiban volt bemutatója. Az Ördög Tamással folytatott munkáról, a Tarnóczi Jakab-féle Extázisról és a Mohácsi testvérekről is beszéltünk vele, s persze szó esett a filmezésről is.