Éves teljesítményértékelési rendszert tervez bevezetni a tanároknak Pintér Sándor

  • narancs.hu
  • 2023. január 4.

Belpol

Ettől függhetne a fizetésük.

Évente elvégzett belső teljesítményértékelést kellene bevezetni az oktatási-nevelési intézményekben – olvasható egy belügyminisztériumi dokumentumban, ami a Népszava szerzett meg.

A lap szerint a terv egy olyan teljesítményértékelésről szól, amelyben a tanárok és az igazgatók minden tanév elején három számszerűsíthető teljesítménycélt fogalmaznak meg – például vállalják, hogy legalább hat, szellemi és testi fejlődést szolgáló külső programot szerveznek az osztályuknak, vagy hogy 6 százalékkal csökkenni fog az igazolatlan hiányzások száma –, majd a tanév végén az átlag felett teljesítők plusz pénzt kapnak, az átlag alattiak illetményét pedig akár csökkenthetik is. A koncepció szerint a legjobban teljesíthetők 20 százaléka kaphat több pénzt, illetménycsökkentés pedig a leggyengébbek 20 százalékát fenyegetné.

Egy ilyen értékelés a versenyszférában egyáltalán nem szokatlan, a közszférában nem bevett, az pedig más kérdés, hogy a tanárok jelenlegi leterheltsége és fizetései mellett mennyire lehetne működőképes egy ilyen rendszer.

Mindemellett a pedagógusoknak 10, az intézményvezetőknek 8 kompetenciaterületen is meg kellene felelniük. Olyanok lennének ezek, mint például a terhelhetőség, a munkafegyelem, az etikus magatartás, vagy épp az igazgatóknál a hatékony gazdálkodás.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk