Exrendőr után nyomoz a Magyar Hang pedofilügyben

  • narancs.hu
  • 2024. március 6.

Belpol

S. Tibort központi tisztté nevezte ki a miniszterelnök 2002-ben. 

Hátrányos helyzetű kamaszfiúk sérelmére elkövetett bűncselekményekkel gyanúsítják a 63 éves szigetszentmiklósi S. Tibort, akinek ügyéről a Magyar Hang már korábban is írt. A gyanúsított az adatok szerint korábban is bántott gyerekeket, azelőtt pedig húsz évig rendőrként dolgozott, és a helyi kézilabda sportkörnél ő foglalkozott a 11-12 éves korosztállyal – írja a lap, amely meglepő információt talált egy régi Magyar Közlöny-számban. 

A 2002 májusában központi tisztnek kinevezett rendőrök névsorában olvasható S. Tibor neve. A központi tiszteket a rendvédelem elitjének szánták, rendőrök és titkosszolgálati szakemberek voltak, pályázati úton kerültek be ebbe a karba, és a rendőri illetményalap tizenháromszorosát kapták.

Kinevezésüket Orbán Viktor miniszterelnök írta alá első kormányfői ciklusa végén.

A Magyar Hang hiába kérte az ORFK-tól, cáfolja vagy erősítse meg, hogy az az S. Tibor és a pedofil bűncselekményekért eljárás alá vont S. Tibor ugyanaz a személy, a rendőrség az információs önrendelkezési jogra hivatkozva tagadta meg a lap kérését. 

 A lap arról ír, hogy abban az évben, 2002-ben érkezett az első feljelentés S. Tibor ellen, egy korábbi állami gondozott vádolta azzal, hogy megrontotta és zaklatta őt a kilencvenes években. A gyanúsított bűnösségét nem tudták bizonyítani, de a kapitányság vezetője előrehozott nyugdíjba küldte. Legközelebb 2006 szeptemberében írt a Magyar Közlöny S. Tiborról: történetesen Gyurcsány Ferenc, az akkori miniszterelnök vonta vissza a tiszti kinevezését, amiatt, hogy már megszüntették a szolgálati jogviszonyát. 

A címlapkép illusztráció

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

A pénztelenség segíthet a Homokhátságon

Lényegében elkaszálta a kormány a Homokhátság, pontosabban a Duna-Tisza-köze vízpótlási projektjeit. Egy határozatban a leghátulra sorolták a beruházást, így aligha lesz esély arra, hogy megvalósuljon. Elsőre rossz hírnek tűnik ez, valójában ennél jobb nem is történhetett volna a térséggel.