Ez a csúszda tavaly ingyenes volt a gyerekeknek. Aztán Mészáros Lőrinc megvette a Club Aligát, és 2000 forintot kérnek érte

  • Nagy Gergely Miklós
  • 2019. július 25.

Belpol

Nem is csúsznak rajta!

A frissen megjelenő Magyar Narancsban hosszan foglalkozunk a Club Aliga múltjával és jelenével, utóbbiból adunk is most egy rövid ízelítőt.

A közelmúlt történéseit ugyanis az határozta meg a balatonaligai parton, hogy a Kádár-éra pártüdülője, a Club Aliga Mészáros Lőrinc és Tiborcz István érdekeltségébe került a tavalyi év végén. A következő történetnek is ez ad különös ízt.

Nézzék ezt:

false

Ezt a fotót a parthoz közel, alig száz méterre készítette egy olvasónk. A lényeg a felső sávban található: „ingyenes felfújható csúszda.” Kérdés persze, hogy a "költő" itt mire gondolt, hogy a csúszdát csak felfújni lehet ingyenesen, esetleg inkább ez volt az eredeti szándék, csak nem sikerült leírni: "ingyenesen használható, felfújható csúszda."

Ettől függetlenül amúgy akik olvasták, az utóbbi verzióra gondoltak. Amikor a gyerekkel lementek a partra, meg is pillantották a felfújható „csodát”:

false

Csakhogy a csúszda már le van zárva, az ugyanis a korábbi évvel ellentétben már fizetős. Itt az ár:

false

A Narancsnak így kommentálta ezt egy aligai lakos, aki családjával évek óta járnak a partra: „És ezt (mármint a 2000 forintot – a szerk.) akkor is ki kell fizetned, ha csak négyszer csúszik, aztán megunja.” A férfi gyerekei korábban rendszeresen csúszdáztak, de idén már nem teszik. „Három gyerek, az 6 ezer csak a csúszdára. Bocs, de nem vagyok milliomos.”

Nemcsak ez az egyetlen változás a tavalyi évekhez képest. Nemcsak a terület és a rajta lévő épületek tartozik a felcsúti milliárdos érdekkörébe, de a strand üzemeltetése (Balatontourist) is hozzá köthető ma már. Egyébként Mészárosék érkeztével idén már az állam is felfedezte, hogy közpénzen milyen jól lehet Aligán családokat üdültetni, az Erzsébet-program nyerteseit már ide küldik pihenni. A múlt héten a Narancs hosszan beszélgetett az egyik ilyen családdal, akik részletesen elmondták:

-        a nyaralással járó koszt kritikán aluli

-        vendéglátás jórészét diákmunkások csinálják

-        szálloda állapota enyhén szólva is kopott

Erről, valamint a vitás kérdésekről, az elmúlt hetek feszültségeiről, a kusza tulajdonjogokról a csütörtökön megjelenő Magyar Narancsban olvashat egy átfogó, helyszíni riportot. A lapot megvásárolhatja az újságárusoknál vagy előfizethet rá itt.

Magyar Narancs

A digitális Magyar Narancs digitális olvasójának a digitális olvasáshoz szükség lesz a DIMAG Reader letöltésére. A digitális példányok a következõ platformokon érhetõek el online, és offline is: Iphone/Ipad (iOS), Google Android, PC. Fizessen elõ egy évre, fél évre, negyed évre, egy hétre!

Figyelmébe ajánljuk