Ez már az ügyészségnek is sok – Vádat emeltek Mengyi „Voldemort” Roland ellen

  • narancs.hu
  • 2017. április 25.

Belpol

5-től 15 évig terjedő szabadságvesztést is kaphat a fideszes képviselő.

„A Központi Nyomozó Főügyészség kiemelt jelentőségű ügyben vádat emelt Mengyi Roland országgyűlési képviselővel és hat társával szemben a Fővárosi Törvényszéken” – írja a hvg.hu a vádhatóság közleményére hivatkozva.

Mengyit bűnsegédként különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszövetségben elkövetett költségvetési csalás bűntettének kísérletével és vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés bűntettével vádolják.

Mengyi Roland

Mengyi Roland

Fotó: MTI

Konkrétan arról volt szó a vádirat szerint, hogy Mengyiék szociális szövetkezeteknek járó uniós pénzeket, összesen közel 500 millió forintot szerettek volna lenyúlni valós teljesítés nélkül. Az országgyűlési képviselő emellett kétszer 5 millió forintot is kért azért, hogy elrendezze a pályázati kiírásokat. A pályázatokat végül elutasították, így vagyoni hátrány nem keletkezett.

A hvg.hu szerint a Mengyi terhére rótt bűncselekmények büntetési tétele a halmazati szabályok figyelembevételével 5-től 15 évig terjedő szabadságvesztés lehet.

A Voldemort-ügyről – Mengyi állítólag Voldemort nagyúrnak szólíttatta magát reménybeli bűntársaival – a 168 óra írt először tavaly augusztusban.

Figyelmébe ajánljuk