Szabó Tímea: Orbán hazudik

  • narancs.hu
  • 2017. április 25.

Belpol

A Párbeszéd a propagandaminiszterhez fordul emiatt.

„Hazugságokat állít Orbán álkonzultációja” címmel adott ki közleményt Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke és országgyűlési képviselője.

Mint írja, „a nemzeti konzultáció kérdései azt sugallják, hogy az Európai Unió emelni akarja a rezsit és az adókat, csökkenteni akarja a béreket, bevándorlókat akar betelepíteni.” A párt szerint ebből egy szó sem igaz. A rezsi hatósági árakkal együtt magasabb, mint piaci alapon lenne, az adók közül pedig csak a jogszerűtlen különadókat kifogásolja Brüsszel. A munkahelyteremtés és a bérek terén az EU épphogy kiszélesítené a szociális jogokat a PM szerint, illegális bevándorlókról pedig szó sincs uniós dokumentumokban, csak menedékkérőkről. Sőt a párt szerint épp az Orbán-Rogán-féle letelepedési kötvényprogram engedett be Magyarországra illegális bevándorlókat és külföldi ügynököket.

„A Párbeszéd szerint Orbán Viktor és Rogán Antal nemzeti konzultációnak hazudott, hamis kérdőíve nem szolgál mást, mint a választók megtévesztését. A hazug állításokat sugalló kérdések miatt a párt Rogán Antal propagandaminiszterhez fordul” – írják, bár az rejtély, mit várnak Rogántól.

Figyelmébe ajánljuk