Szünetet rendeltek el, mert annyian kezdtek polgári engedetlenségbe egy szentgotthárdi iskolában

  • narancs.hu
  • 2023. január 9.

Belpol

Az iskola 35 pedagógusából 29 nem vette fel a munkát. 

Szentgotthárdon az Arany János Általános Iskolában a 35 pedagógusból 29-en kezdtek polgári engedetlenségbe hétfőn – írja az Úgytudjuk.hu

A pedagógusok azt íták nyílt levelükben, hogy a közoktatás mai helyzete, a pedagógus utánpótlás elapadása, a pedagógusok elkeserítően és méltatlanul alacsony bérezése, a szakmai párbeszéd teljes hiánya, tehát a bizalom hiánya hozza őket egyre nehezebb helyzetbe, ezért kezdtek a tiltakozásba.

A lap telefonon beszélt az iskola igazgatójával, Schleipfnerné Gáspár Andreával, aki megerősítette, hogy a 29 pedagógus a mai napon valóban polgári engedetlenségbe kezdett. Hozzátette, az iskolában 35 pedagógus dolgozik, 4 kolléga pedagógiai asszisztens, és mivel

"nem lehet 29 kollégát pótolni, így a mai napra rendkívüli tanítási szünetet rendeltem el.

Holnaptól felügyeletet biztosítunk tanulóinknak. Az oktatás január 12-étől folytatódik" – nyilatkozta az igazgatónő, minthogy a 29 pedagógus január 12-ig vesz részt a polgári engedetlenségben. 

"Intézményvezetőként az elsődleges feladatom az iskola működésének biztosítása. Ennek érdekében a kollégákkal folyamatosan egyeztetek" – tette hozzá az igazgató. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk