Fekete-Győr András furcsállja, hogy Jakab Péter Dobrev Klárát segítené győzelemre

  • narancs.hu
  • 2021. október 2.

Belpol

Szerinte az előválasztás második fordulójában arról kell dönteni, kinek van a legnagyobb esélye legyőzni Orbán Viktort 2022-ben.

Fekete-Győr András nem ért egyet Jakab Péterrel abban, hogy ha az előválasztás második fordulójába jutott két jelölt, Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter szövetséget köt, „csökken a kormányváltás esélye”. Épp ellenkezőleg, a Momentum elnöke szerint az, "aki tisztában van a magyar társadalom realitásaival, az pontosan tudja, hogy Dobrev Klárával van messze a legkevesebb esélyünk legyőzni a Fideszt és egy új Magyarországot felépíteni"írja Facebook oldalán. 

Fekete-Győr emlékeztet, Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter is nyert már választást a Fidesszel szemben. "Karácsony azzal, hogy nem a gyűlöletre és a megosztásra építette a politikáját, képes arra, hogy nagyon sok olyan középen álló szavazót megszólítson, aki tart attól, hogy 2022 után is folytatódna a polgárháborús közhangulat. A keresztény-konzervatív Márki-Zay jelölése pedig sok kiábrándult jobboldalit biztosítana arról, hogy a Fidesz áljobboldalisága helyett végre a jobboldali értékek valódi képviseletet kapnak a jövő kormánykoalíciójában. Ha pedig egymás mellett állnak, mindkét szavazói réteggel bővülhet az ellenzéki együttműködés. 

Biztos vagyok benne, hogy a Jobbik szavazói most elképedve nézik, hogy a DK és a Jobbik fél éve született barátsága abban csúcsosodik ki, hogy Jakab Péter éppen győzelemhez próbálja segíteni Dobrev Klárát”

– írta a pártelnök. Nyomaték gyanánt hozzátette, "mind a momentumosok, mind a jobbikosok tudják: a kormányváltáshoz nem ez az út vezet, hanem a valódi változást akaró városi, vidéki, jobboldali, baloldali és bizonytalan szavazók szövetsége. Mindannyiunk szövetsége."

(Facebook/Fekete-Győr András)

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk