„Victor-projektről” ír a kínai sajtó

  • narancs.hu
  • 2023. december 2.

Belpol

A Momentum szerint ez egészen hihetetlen.

Bekötötték a hálózatba az inárcsi naperőművet, erről Tompos Márton, a Momentum frakcióvezetője Facebook-bejegyzésben emlékezett meg.

A parkot 2023 elején vásárolta meg a Shanghai Electric Power Co. nevű tőzsdei energetikai vállalat, 37 millió euróért.

„Inárcson hatalmas naperőmű épült, amiben egyszerre jelent meg Adnan Polat, Erdogan és Orbán közös török oligarcha haverja; Zsiros Róbert, a kormányközeli naperőműfejlesztések egyik kulcsfigurája és Baranyi Dániel, a hírhedt szegedi Szeviép-botrányban érintett Baranyi család tagja” – sorolja Tompos. 

Az ellenzéki politikus az enumeráció után emlékeztet, milyen következményekkel járt az ócsai gazdákra nézve, hogy az ő földjükön megy keresztül a vezeték, amely az erőművet a hálózatba köti. 

„Valami egészen hihetetlen módon a kínaiak nem rejtik véka alá, hogy kihez köthető az egész: »Victor projektként« hivatkoznak rá a céges közleményekben és a kínai sajtóban is” – írja a Momentum politikusa.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk