Felfüggeszti az MSZP Molnár Gyula párttagságát

  • narancs.hu
  • 2021. június 16.

Belpol

A volt pártelnök a DK frakciójába ülne be a parlamentben. 

Az MSZP országos elnöksége ma egyhangú szavazással döntött Molnár Gyula párttagságának felfüggesztéséről - írja közleményében a párt.

Molnár Gyula, aki 2016 és 2018 között az MSZP elnöke is volt, szombaton jelentette be, hogy az MSZP és a Párbeszéd mellett a DK támogatásával indul az ellenzéki előválasztáson (Budafok-Tétény választókerületben), és ha bejut a parlamentbe, akkor a DK frakciójához csatlakozik majd.

Az MSZP azt írja, tudomásul veszik "ha egyes jelöltek nem kívánják képviselni új szociáldemokrata politikánkat és nem támogatják új szövetségi politikánkat - amely a szociáldemokrata-újbaloldali-zöld pártok összefogására épül -, és ezért más politikai közösségben képzelik el politikai jövőjüket. De egyértelművé tesszük, hogy az ilyen döntés a politikai közösségünk és szövetségünk kötelező elhagyását is jelenti."

 

A párt arról is döntött, hogy visszavonják előválasztási jelöltjüket Baranya megye 2-es számú választókerületében. Itt Szakács László országgyűlési képviselőt indították volna.  Nem világos, mi az oka a visszavonásnak, Szakács az előválasztás egyik fő esélyese lett volna, és az MSZP egyelőre nem jelentette be, kit támogatnak helyette.  

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk