Feljelentést tesz a DK az árverezés alá került kínai lélegeztetőgépek miatt

  • Narancs.hu/MTI
  • 2024. január 6.

Belpol

A párt célja, hogy bíróság elé álljanak azok, akik 300 milliárd forint közpénz eltüntetéséért felelősek. 

Hűtlen kezelés miatt rendőrségi feljelentést tesz a DK az árverezés alá került kínai lélegeztetőgépek ügyében – írja közleményében a párt. 

Varga Zoltán parlamenti képviselő, a népjóléti bizottság elnöke szombati online sajtótájékoztatóján elmondta: a feljelentés célja, hogy végre bíróság elé álljanak azok, akik több mint 300 milliárd forintnyi közpénz eltüntetéséért felelősek. Kitért arra, hogy a DK megnyert egy adatigénylési pert, amelyből kiderült: a lélegeztetőgépekből egy darabot sem sikerült felhasználni vagy értékesíteni 2020 óta.

„A népjóléti bizottság elnökeként bejuthattam abba a raktárba, ahol negyedik éve tárolják a senkinek sem kellő lélegeztetőgépeket”

– tette hozzá Varga Zoltán.

Szerinte a túlárazva megvett kínai lélegeztetőgépeken a Fidesz-közeli milliárdos elit gazdagodott meg, miközben a Covid-járvány során magyar emberek tízezrei veszítették életüket. „Az Orbán-kormány kétszeresen lopta meg a magyarokat a lélegeztetőgépekkel. Először, amikor túlárazva megvették ezeket, másodszor pedig, amikor feleslegesen kellett fizetni a tárolásukért” – mondta Varga Zoltán.  

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk