Feljelentést tesz a DK az influenszerparti miatt

  • narancs.hu
  • 2024. június 19.

Belpol

Az ellenzéki párt szerint bűn volt így elkölteni több mint egymilliárdot.

Rendőrségi feljelentést tesz hűtlen kezelés gyanújával a Demokratikus Koalíció a májusban megrendezett Budapest Influencer Trip miatt, amelyet a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) szervezett.

A DK nevében nyilatkozó Sebián-Petrovszki László országgyűlési képviselő kiemelte, „az Orbán Ráhel befolyása alatt lévő állami ügynökség hiába fizetett gigantikus összegeket a külföldi tartalomgyártóknak a budapesti látogatásukért, azok még azt sem közölték posztjaikban, hogy Budapesten jártak”.

Az MTÜ úgy döntött, programot szervez a közösségi felületeken ismert utazó bloggereknek, mert ez jó reklám Budapest, Magyarország számára. A Telex a rendezvénnyel kapcsolatban emlékeztetett, hogy akik a turizmussal hivatásszerűen foglalkoznak, a legénybúcsúk résztvevői helyett gazdagabb turistákat szeretnének Magyarországra csábítani, mert ők több időt töltenének és több pénzt is költenének el. Az influenszertalálkozó rendezését azonban most azzal indokolta az ügynökség, hogy a 25–40 éves korosztályt ilyen kampányok révén lehet megszólítani. 

Azt, hogy Orbán Ráhelnek a programhoz köze volt, többek között az jelzi, hogy a résztvevők neki mondtak köszönetet a vendéglátásért.

A DK-nak erről az a véleménye, hogy „Orbán Viktor és családja nemcsak tönkreteszik a magyar turizmust, hanem újabb és újabb milliárdokat lopnak el a turizmusra fordítható állami forrásokból. A becsődölt influenszer-parti csak egy újabb példa az ipari méretű közpénzlopásra, amely miatt a tisztességes magyar vállalkozások esnek el az állami támogatásoktól, ami alacsony fizetésekhez és elbocsátásokhoz vezet.”

A DK azt ígéri, ezt nem fogja hagyni. A párt közleménye nem fejti ki bővebben, mit tud tenni a kifogásolt jelenség ellen a feljelentésen kívül.

A címlapkép forrása az MTÜ Facebook-oldala 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

A MÁV finanszírozza az elavult iparvágány karbantartását a kínai cég számára

Vácon a gödi Samsung SDI-nak is dolgozó kínai hatterű CECZ cégcsoport az év elején jelentette be, hogy szeretné, ha a város déli részén lévő, mintegy húsz éve nem használt iparvágányt újra üzembe helyeznék. Úgy tűnik, kérése meghallgatásra talált: a munkálatok megelőzték a kormányhivatal és az önkormányzat közös bejárását. A karbantartás költségét a MÁV állja.