Karácsony: Amitől tartottunk, bekövetkezett

  • narancs.hu
  • 2024. június 19.

Belpol

Kopaszodnak a városligeti fák, a főpolgármester szerint a Néprajzi Múzeum húsz méter mély alapja megakadályozza a talajvíz áramlását.

Már most is látszik a budapesti Városligetben az építkezések környezetkárosító hatása – erről szól Karácsony Gergely szerda reggel közzé tett videója.

A főpolgármester arról beszél, hogy az első perctől ellenezte, hogy ilyen nagy épületek kerüljenek a Városligetbe. Hatástanulmányok szóltak arról, hogy a beruházásoknak nagy a kockázata az ottani platánfákra nézve.

Most a Néprajzi Múzeum mellett álló fák elkezdtek fölülről kopaszodni. Aki ért a fákhoz, tudja, ilyenkor nagy a baj, ez a kiszáradás jele. Mindez pedig arra vezethető vissza Karácsony szerint, hogy a Néprajzi Múzeum építése húsz méter mély alap kiásásával kezdődött. Ez az alap pedig útját állja az áramló talajvíznek. 

„Tudom, hogy az új épületek sokaknak tetszenek, mert tetszetősek, de ezek az épületek bárhol máshol is lehetnének” – érvel a főpolgármester. Szerinte a százéves fákban megtestesülő örökség olyan érték, amely csak azon a helyen érvényesül. 

„Nem szeretném a Nemzeti Galériát a Városligetben. Nem szeretném, mert a Városliget igazi értékét nem az emberi alkotás, hanem a természet alkotása jelenti. Ezek a fák számomra értékesebbek bármilyen ember által épített épületnél, amely bárhol lehetne a városban. Maradjanak a fák a Városligetben, és maradjon a kultúra a Várban” – mondta Karácsony Gergely. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk