Rózsa András: „Fél szememet állandóan azon kellett tartanom, hogy éppen mit akarnak ellopni a szocik”

  • narancs.hu
  • 2024. június 18.

Belpol

Zugló megválasztott polgármestere szerint az ő munkájának is köszönhető, hogy nem költöttek több pénzt „szocialista kifizetőhelyekre”.

„Örülök, hogy van egy erő az ellenzéki oldalon, ami fejfájást okozott Orbánéknak. Másfelől szomorú vagyok, mert magának a Momentumnak nem tett jót a Tisza előretörése” – mondta Rózsa András, Zugló új polgármestere a 444.hu-nak adott interjújában.

A Szikra Mozgalom által is támogatott momentumos politikus, aki 2023-ig az MSZP-s Horváth Csaba alpolgármestereként dolgozott, ennek ellenére nem gondolkodik azon, hogy átlépne a Magyar Péter-féle Tisza Pártba. A június 9-i önkormányzati választáson egyébként a több ellenzéki párt által is támogatott Horváth Csaba csak a harmadik lett, még a Fidesz jelöltje is megelőzte.

Rózsa András arról is beszélt, hogy Donáth Anna előre jelezte, hogy le fog mondani, ha sikertelen lesz az EP-választás. „Egy ilyen választási bukta után természetes, hogy az elnök és a komplett elnökség lemond” – fogalmazott a megválasztott polgármester, majd hozzátette: „A Momentum új elnökségétől elvárom, hogy tövig nyomja a gázt. Ne álljunk meg azért, mert valami nem kap sajtót, vagy nem üti át az ingerküszöböt.”

Azzal kapcsolatban, hogy fél évig még Horváth Csaba lesz Zugló polgármester, Rózsa András megjegyezte: „Nagyon remélem, hogy a süllyedő hajó érzete nem fogja egyeseknél azt a benyomást kelteni, hogy most még érdemes egy-két szerződést megkötni.” Állítása szerint Horváth Csaba alpolgármestereként a nem „asszisztált”, hanem a saját feladatait látta el, ugyanakkor hozzátette:

„Borzasztóan nehéz volt úgy dolgozni, hogy a fél szememet állandóan azon kellett tartanom, hogy éppen mit akarnak ellopni a szocik.”

Szerinte többek között az ő munkájának is köszönhető, hogy az önkormányzat nem költött több pénzt olyan dolgokra, „amikről később kiderült, hogy szocialista kifizetőhelyek voltak.” Rózsa András azt mondta, miután Hadházy Ákosnak és a Momentumnak köszönhetően Tóth Csaba elment a kerületből, adtak egy esélyt Horváth Csabának, ám mint kiderült, „egy az egyben Tóth érdekeit képviseli, az ő utasításait hajtja végre”, ez pedig konfliktushoz vezetett az ellenzéki koalícióban. A Momentum végül 2023 októberében ultimátumot küldött az MSZP-nek, miszerint „vagy Zuglón kívül folytatja a politikai pályafutását Horváth, vagy bejelentjük, hogy nem támogatjuk a továbbiakban. Utóbbi történt.”

A Bosnyák téri beruházással kapcsolatban Rózsa András arról beszélt, a jelenleg tervezett 300 millió forintos összeg többszörösét szeretném kialkudni kompenzációként a Bayer Constructtól, míg a parkolásról szólva leszögezte: át fogják világítani az üzemeltető önkormányzati céget.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk