Felmentették Schmitt Pál unokaöccsét az igazságügyi tárcánál

  • narancs.hu
  • 2019. július 17.

Belpol

Varga Judit érkezése alaposan felkavarta az állóvizet.

Az igazságügyi miniszter javaslatára Orbán Viktor július 16-i hatállyal felmentette Schmitt Pál Péter helyettes államtitkárt (Schmitt Pál volt köztársasági elnök unokaöccsét) és Molnár Zoltán közigazgatási államtitkárt az Igazságügyi Minisztériumból - írja az mfor.hu.

Az új igazságügyi miniszter, Varga Judit július 11-én vette át a kinevezését, ő a Brüsszelbe távozó Trócsányi Lászlót váltotta.

A tegnapi Magyar Közlönyben jelent meg az is, hogy Takács Szabolcsnak, a Miniszterelnökség európai uniós ügyekért felelős államtitkárának is távoznia kell a pozíciójából. Varga érkezésével az uniós ügyek az IM-be kerültek, így elképzelhető, hogy csak áthelyezésről van szó, de persze az is, hogy az új tárcánál más foglalkozik majd az EU-val.

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.