Felmondáshullám söpör végig a hódmezővásárhelyi önkormányzatnál

  • narancs.hu
  • 2023. április 4.

Belpol

Márki-Zay Péter szerint ennek nincs köze hozzá. 

Év eleje óta hat fontos hódmezővásárhelyi önkormányzati tisztviselő adta be a felmondását – írja a Telex

Mindegyikük vezető beosztásban dolgozott a városházán vagy valamelyik fontos önkormányzati cégnél, kulturális intézménynél. A helyi kormányközeli sajtó szerint a felmondássorozatnak Márki-Zay Péter polgármester és a körülötte zajló állandó politikai feszültségnek köszönhető. „Márki-Zay Pétertől menekülnek a szakemberek, szétesőben a vásárhelyi önkormányzat” – írja például a Promenad24. 

A Telex megkereste Márki-Zay Pétert, aki hangsúlyozta, a személyes viszonyok továbbra is sértetlenek, és semmilyen politikai töltete nincs a vezetők lemondásának, ellentétben a 2018-as felmondási hullámmal.

„Öt évvel ezelőtt nem spontán, hanem nyilvánvalóan szervezett távozás keretében nem négy-öt, hanem mintegy harminc kulcsember távozott az önkormányzattól, Lázár János áprilisi újraválasztása és májusi miniszteri menesztése között.

Azt is gond nélkül megoldottuk, az önkormányzat működőképes maradt” – fogalmazott a polgármester. 

Márki-Zay szerint a saját politikai tevékenysége és a városházi munka között semmilyen összefüggés nincsen. „A távozottak között különböző politikai beállítottságú emberek vannak, de mindegyikkel remek volt és továbbra is remek a személyes kapcsolatunk”. 

A távozott és éppen távozó önkormányzati dolgozókat is megkereste a lap, ám kérdéseinkre nem válaszoltak. Végül az önkormányzat sajtóreferensétől kaptak egy, az érintettek nevében küldött közös nyilatkozatot, amelyben azt „közölték”, hogy a távozásuknak semmilyen politikai vetülete nincsen.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk