Feloszlott a Jobbik soproni szervezete, mennek Toroczkai után

  • narancs.hu
  • 2018. június 18.

Belpol

Nem ők az egyetlenek.

A Jobbik összes soproni tagja kilépett a pártból, így a városi pártszervezet megszűnt – idézte a kisafold.hu két, eddig jobbikos soproni önkormányzati képviselő közleményét hétfőn.

Gőbl Gábor és Bendes Zoltán azt írták, a Jobbik helyi szervezetét tíz évvel ezelőtt alapították, az utolsó másfél évben azonban a párt politikája messzire került a tagok meggyőződésétől. A tagok száma előbb lecsökkent, 2016 után pedig már senki sem akart a „népfrontossá váló” Jobbik tagja lenni Sopronban – írták. 
A két képviselő közleményében kifogásolta, hogy Vona Gábor korábbi pártelnök lemondása után kijelölte utódait, valamint azt is, hogy a Vona Gábor nem határolódott el a nevében Toroczkai László volt alelnök lejáratására létrehozott weblaptól sem.
A Jobbikból kilépők a jövőben a saját értékrendjükkel egybevágó politikai érdekképviselet megteremtéséért fáradoznak majd, és bizakodva tekintenek az Ásotthalmon zászlót bontó Mi Hazánk Mozgalom felé - olvasható a közleményben. Nógrád megye 1. számú választókerületében a hat korábbi szervezetből kettő feloszlott, egy fontolja a feloszlatást, és két szervezet, a szurdokpüspöki és a salgótarjáni teljesen inaktív, már csak papíron létezik. Nógrád megye 2. választókerületében egyetlen működő szervezet sem áll a jelenlegi vezetés mellett: kilenc szervezetből hét feloszlott, kettő inaktív, a 48 fős tagságból 34-en lemondtak a párttagságukról.

Folyt köv., nyilván.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?