Fogyasztóvédelmi ellenőrzés kezdődik a magyar kultúra napja alkalmából

  • narancs.hu
  • 2023. január 22.

Belpol

Varga Judit igazságügyi miniszter jelentette be a Facebookon.

„Január 22. a Magyar Kultúra Napja. Idén ezen a szimbolikus napon kezdődnek a magyar nyelv védelmét szolgáló fogyasztóvédelmi ellenőrzések is” – jelentette be vasárnap Varga Judit igazságügyi miniszter a Facebook közösségi oldalon.

A miniszter emlékeztet, hogy a magyarul kiadott sajtótermékekben, rádió- és tévéműsorokban a reklámokban az idegen nyelvű szöveget – néhány kivételtől eltekintve – magyarul is közölni kell.

A fogyasztóvédelmi hatóság a 2023-as ellenőrzési program keretében vasárnaptól azt is ellenőrizni fogja, hogy ezt a kötelezettséget betartják-e.

„A magyar nyelv nemzeti létezésünk legfontosabb megnyilatkozása, nemzeti hovatartozásunk kifejezője, kultúránk fundamentuma. Ezért védelme, átörökítése az utódokra, nyelvi környezetünk épségének megóvása a mi közös felelősségünk!”  – írja Varga Judit a Facebookon.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk