LMP: A Fidesz használja haszonszerzésre a debrecenieket

  • narancs.hu
  • 2023. január 22.

Belpol

Az ellenzéki párt megszólítva érzi magát a debreceni Fidesz-frakció nyilatkozata láttán.

A majdani debreceni akkumulátorgyár ügyében tartott fórum botránya után pénteken közleményt adott ki a Fidesz-KDNP debreceni frakciója. 

A képviselőcsoport szerint „éppúgy, mint a január 9-én megtartott közmeghallgatáson, úgy a mai alkalmon sem tudott hosszú órákon keresztül érdemleges tájékoztatás létrejönni a lakossági aggodalmak eloszlatása érdekében. Ebben hathatósan közreműködtek azon ellenzéki politikusok, akik részt vettek és felszólaltak a mai eseményen félelmet keltve a debreceniekben, a saját politikai haszonszerzésük érdekében”.

Az LMP erre reagálva juttatott el közleményt a sajtóhoz, mondván, megszólítva érzi magát, mert valóban mindent megtesz a beruházás megakadályozása érdekében. 

 

„A valóság ugyanis az, hogy a Fidesz használja gazdasági haszonszerzésre a debreceni embereket, a debreceni emberek jövőjét, mert ez a gyár valójában egy környezetkárosító szuperfegyver: nincs annyi vizünk, mint amire szüksége van, nincs annyi energiánk, mint amire szükségünk van, nincs felesleges zöldfelületünk, és nem akarjuk tönkretenni a lakókörnyezetünket. Ezért be fogjuk bizonyítani, hogy a Fidesznek itt elsősorban nem az LMP-vel van vitája, hanem a debreceni emberekkel, akik nem akarják ezt a beruházást” – érvel az ellenzéki párt.

Emlékeztet az LMP, azért kezdeményezett népszavazást az ügyben, hogy a helyiek dönthessenek a gyárról. Ezért a jövő héten a párt be is adja első országos népszavazási kérdését. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk