Folytatódnak az előállítások

  • narancs.hu
  • 2018. december 14.

Belpol

Eddig 51 tüntetőt hallgattak ki.

Két nap alatt összesen 51 egy tüntetőt állított elő a rendőrség a szerda este kezdődő rabszolgatörvény elleni tüntetéssorozat miatt. Ez derült ki a BRFK lapunknak küldött válaszából, amikor arról érdeklődtünk, hogy hány embert állítottak elő a csütörtök éjszaka történtek miatt.

Az első napon 35 főt állított elő arendőrség bűncselekmény gyanúja miatt, akik közül 13-at őrizetbe vett.  A második napon 16 főt állította elő. Egy főt szabálysértés, 15 főt pedig bűncselekmény gyanúja miatt – közölte a BRFK a 24.hu-val.

A tüntetők üvegeket, füstbombákat dobáltak a rendőrök közé, a hatóság emberei pedig mintegy nyolc alkalommal használtak könnygázt úgy, hogy előtte nem figyelmeztették a tömeget.

Nem múlt el sérülések nélkül az előző két éjszaka. A rendőrség tájékoztatása szerint az első napon kilenc, a második napon pedig öt rendőr sérült meg. A két nap alatt összesen nyolc rendőrségi jármút rongáltak meg a tüntetők.

Figyelmébe ajánljuk

A pénztelenség segíthet a Homokhátságon

Lényegében elkaszálta a kormány a Homokhátság, pontosabban a Duna-Tisza-köze vízpótlási projektjeit. Egy határozatban a leghátulra sorolták a beruházást, így aligha lesz esély arra, hogy megvalósuljon. Elsőre rossz hírnek tűnik ez, valójában ennél jobb nem is történhetett volna a térséggel.