Fordulat Szombathelyen: a fideszes alpolgármester függetlenként indul a polgármesteri székért

  • narancs.hu
  • 2019. augusztus 6.

Belpol

Szembefordul a pártjával.

Miután néhány napja Koczka Tibor, Szombathely fideszes alpolgármestere bejelentette, hogy függetlenként indul jelenlegi körzetében képviselő-jelöltként, kedden egy sajtótájékoztatón azt is bejelentette, hogy a polgármesteri székért vívott harcba is beszáll, szintén függetlenként, írja a nyugat.hu.

A lap szerint Koczka azt mondta, "a pártok és helytartóik háborúskodása helyett a szombathelyieket akarja szolgálni, azzal a szakértelemmel, amire ötéves városvezetői munkája során tett szert." Mindezt függetlenként kívánja megvalósítani, holott a Fidesz tagja, és 2014-ben a Fidesz választotta meg alpolgármesternek is.

Koczka a lapnak elmondta, hogy szívesen fogadja azok támogatását, akik beállnak mögé.

Jelenleg három polgármester-jelölt van harcban Szombathelyen:

  • a Fidesz nem Puskás Tivadart, a jelenlegi polgármestert indítja, hanem Balázsy Pétert,
  • az Éljen Szombathely választási szövetség jelöltje Nemény András,
  • Koczka Tibor pedig az új független jelölt.

Koczka folyamatosan távolodik a pártjától, a Fidesz helyi szervezetének 2017-es tisztújításán kiszorult a helyi vezetők közül, ezek után Hende Csaba, a térség fideszes országgyűlési képviselője egy belső rendezvényen kijelentette, hogy Koczkára sem alpolgármesterként, sem képviselőként sem számítanak.

Idén júliusban lett hivatalos, hogy a Fidesz Balázsy Pétert indítja, mire Koczka egy sajtótájékoztatón kipakolt, erről mi is írtunk.

A nyugat.hu azt írja, miután Koczka bejelentette, hogy független képviselőként indulna, Puskás Tivadar polgármester visszavonta tőle az általános helyettesi megbízást. A politikus a lapnak elmondta, ez a lépés a polgármestert minősíti, ugyanis még a múlt héten is ő helyettesítette Puskást, aki szabadságáról tért vissza, hogy az ő megbízatását visszavonja.

Figyelmébe ajánljuk