G. Fodor Gábor: Harcos típus vagyok, de nem gondoltam komolyan a Viktor Jugendet

  • narancs.hu
  • 2019. március 6.

Belpol

A politikai elemző elismerte a hangfelvétel valódiságát.

„Talán egyébként ez egy jó gondolat, megértem [vagy ne írd le], hogy jó lenne csinálni egy Viktorjugendet. [Nevetés] Tehát mint a Best of Viktor meg [nem kivehető] tényleg gondolkozom azon, csak nyilván... nem fogom megcsinálni, csak gondolkozok rajta...” - hallható a 444.hu által is publikált Indafilmes hangfelvételen.

A hangfelvételhez tartozó leírás szerint a beszélő nem más, mint G. Fodor Gábor akitől egy nem nyilvános tavalyi rendezvényen hangzott el a fenti mondat, amin a fideszes hallgatóság jót nevetett.

G. Fodor a 444.hu megkeresésekor először közölte, hogy "nem emlékszik, hogy valaha ilyet mondott", majd a "be akarjátok bizonyítani, hogy antiszemita vagyok?" kérdéssel letette a telefont.

A Magyar Hang megkeresésére azonban már elismerte, hogy ő hallható a felvételen:

„Elismerem, hogy a kifejezés konnotációja kellemetlen. De aki egy kicsit is ismer engem és a munkásságom, pontosan tudja, hogy harcos típus vagyok, de semmilyen szélsőséges üzenetet nem akartam megfogalmazni. Amennyire fel tudom idézni a körülményeket, másfél-két évvel ezelőtt egy baráti meghívásnak eleget téve tartottam előadást. Arról beszéltem, hogy a jobboldali fiatalok eltunyultak, elkényelmesedtek, sokan az egyetemről kikerülve egyből államtitkárok akarnak lenni. Ez egy nagyon súlyos mobilitási probléma. Egy általános korszellemről beszéltem, hiányzik az ügyek, a hivatás iránti alázat, ám ehelyett van karriervágy” – nyilatkozta a portálnak.

Kifejtette azt is, hogy valószínűleg a zártkörű beszélgetés körülményei között engedett meg magának ilyen kifejezést, szélesebb nyilvánosság előtt nem mondana ilyet, hiszen pontosan tisztában van azzal, hogy a Viktor és a Jugend szavak együttes említése rossz és igazságtalan üzenettársításra alkalmas.

Figyelmébe ajánljuk